Tips för extensions

I ca 3 år har vi haft ett stort intresse för hårförlängningar och vi har provat olika isättningsmetoder.. Här ska ni få lite tips om bra metoder, hårleverantörer och det kommer även att komma upp lite bilder över hur en isättning kan se ut..

Hårleverantör:
Vi har provat olika leverantörer, exemelvis Happy Hair, FunnyHair, Tajmahal och även köpt av privata säljare på Tradera. Har provat rakt och bodywave(vågigt), vilket vi har upptäkt att det finns både för- och nackdelar med. När man väljer rakt hår är det viktigt att det blir en bra inklippning för annars finns det stor risk att det blir en synlig kant mellan ditt eget hår och extensionsen. Att välja lockigt hår gör det enklare att få fint om man själv har vågigt hår MEN det krävs större skötsel och håret kan lätt se risigt och trasslar sig lätt.. Bra produkter är därför ett Måste! 

Isättning hår:
Det finns allt från lim, vax, clips, waving, microringar, träns, tejp.. Vi har provat lim(ett stort misstag). kreatinvax, nail och stickhair, clips, träns.. Nailhair är väldigt smidigt eftersom det inte krävs så mycket förarbete utan att håret kommer färdigt vid leverans. Stickhair fästen kan lätt lossna om man inte tillför extra "lim". Clips är väldigt praktiskt för dem som inte vill ha håret i jämt och det är inte lika svårsköt, det svåra som vi upplevt är att få clipsen att sitta bra i håret så att det inte blir en kant mellan det riktiga håret och extensionsen. 
Waving, microringar, tejp har vi inte provat och därför ingen erfarenhet av det och har ingenting att säga om det. 

Hårprodukter/skötsel:
Hårprodukter är a och o för att håret ska hålla sig och se fint ut. Har även provat ett flertal olika produkter och leverantörer. Det är viktigt att man tillför håret fukt men inte för mycket.. Det finns särskilda fuktsprayer som leverantörerna rekommenderar men det är viktigt att man inte använder det för mycket utan 1 gång/dag ex på morgonen. Balsamen och Schampoo som är anpassat till extensions är väldigt bra och gör så att håret håller sig fint även om man inte sköter det jättenoga. 
För att håret inte ska trassla sig så är det viktigt att inte sova med blött hår och även att ha håret i en fläta eller knut uppepå huvudet. Klorvatten är något man ska se till att hålla håret borta från, likaså saltvatten, då detta kan läsa upp fästen(om man använder kreatinvax, nailhair, stickhair).  
 
Våra bästa tips:
Köp hår från Tajmahal, bra pris, bra kvalitet och många olika sorters färger.
Schampoo och balsam med märket Latrend , köpt hos Tajmahal.
Vi tycker att kreatinvax är det bästa alternativet för långvarig isättning, antingen göra egna slingor eller köpa färdiga slingor (nailhair).
Finns även en fuktspray hos Tajmahal som är helt ok och tillför fukt. En bra grej att köpa om man ska göra en isättning själv är att köpa en egen tång, finns billiga på tradera.

Länk: http://tajmahal.se finns på Drottninggatan 100 i Stockholm. Värd ett besök eller ett klick över nätet!

Lite längre fram kommer det att komma fler tips och bilder över hur man kör egna kreatinvaxslingor från träns, tips på isättning och urtagning. 

På bilderna nedan har vi blandat olika färger, till mesta del #613 och sedan en mörkare nyans av blond. Denna förlängning bestod av ca 100 slingor, vilket räcker bra i vårt fall. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0