Morotsallad på thailändskt vis




Du behöver (ca 3-4 pers):
Mortel
4-5 medelstora morötter
ca ½ dl jordnötter
1-2 vitlöksklyftor
½ - 1 lime
½ citron
Fisksås (efter smak)
Socker (efter smak)
Salt (efter smak)
Färsk eller torkad chili (efter smak)

Skala och riv morötterna. Blanda ihop och stöt jordnötter och chili i en mortel. Tillsätt sedan de rivna morötterna och blanda i pressad vitlök, lime- och citronsaft, fisksås, socker och salt. Vänd och stöt sedan blandningen noga, smaka av. Tillsätt mer morötter om de blir för starkt och skulle de bli för salt ha i mer socker. Kom ihåg vitlöken då det är den som gör att det blir den där lilla extra piffen! :)

Passar bra att äta till exempelvis kyckling, ris och omelett.

Lycka till! /A

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0